w

Royal Rum jako nalewka herbaciana

Nalewka herbaciana Royal Rum
Nalewka herbaciana Royal Rum

Royal Rum to wyjątkowo aromatyczna czarna herbata firmy Teekanne, która świetnie sprawdzi się podczas zimowych wieczorów. O tej porze roku nietrudno o przeziębienia i infekcje. Warto więc wypróbować herbatę Royal Rum w roli herbacianej nalewki.

Nalewka herbaciana i jej receptura

Herbata Royal Rum swój niezapomniany smak zawdzięcza odpowiednim proporcjom herbaty czarnej oraz owoców pomarańczy i winogron zamoczonych w rumie. Herbata sama w sobie idealnie nadaję się na podstawę do nalewki herbacianej. Receptura na nalewkę herbacianą z Royal Rum nie jest zbytnio skomplikowana. Wystarczą odpowiednie składniki, duży słój oraz butelka wódki. Do dużego pękatego słoja należy wrzucić trzy torebki herbaty Royal Rum i zalać  je pół litrem wódki. Następnie do mieszanki należy dodać pięć suszonych śliwek kalifornijskich, kawałek laski cynamonu, garść rodzynek, pół laski wanilii, dwa goździki, pół łyżeczki gałki muszkatołowej oraz cztery gwiazdki anyżu. Nalewkę z herbaty Royal Rum trzeba odstawić na czternaście dni. Po upływie dwóch tygodni należy odcedzić składniki. Nalewkę można już przelać do karafki lub ozdobnej butelki.

Royal Rum smakuje świetnie również w formie tradycyjnej herbaty. Powinna być podawana w porcelanowej filiżance i parzona od 3 do 5 minut w temperaturze 100 stopni C.

Co myślisz?

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Ładowanie…

0

Comments

0 comments

rodzaje herbat

Uzależniająca herbata

Herbata z owocow lesnych

Forest Fruit, leśna mieszanka witamin