w

Czerwona herbata Rooibos od Teekanne

czerwona-herbata-rooibos

Na całe szczęście kalendarzowa zima pomalutku zmierza ku końcowi. Pewnie nie jedna osoba ze sporym entuzjazmem oczekuje już nadejścia upragnionej wiosny. Nie da się ukryć, że zmiana szarej, zimnej scenerii w przyjemną temperaturę, otaczającą zieleń czy też melodyjny śpiew ptaków sprawia, że niejednej osobie na ustach wyrośnie szeroki uśmiech. Oczywiście wszystko wymaga czasu, więc póki co musimy uzbroić się w cierpliwość i pożytkować zimowe popołudnia w inny sposób. Doskonałym kompanem podczas mroźnych wieczorów jest oczywiście czerwona herbata Rooibos Teekanne.

O czerwonej herbacie Rooibos słów kilka

Jak dobrze wiemy czerwona herbata Rooibos to egzotyczna mieszanka uprawiana z czerwonokrzewów. Co więcej ten rodzaj herbaty uprawiany jest w odległym RPA. Sam sposób produkcji herbaty Rooibos nie jest okryty żadną tajemnicą. Gdy liście czerwonokrzewu są już dojrzałe wówczas zostają one poddane procesowi suszenia, a następnie liście zostają pocięte na kilku milimetrowe kawałeczki.

Tymczasem w rodzinnym gronie

Pośród licznej rodziny herbat Teekanne w jej szeregach możecie znaleźć herbatę Rooibos Vanilla Teekanne, która łączy w sobie smak aromatycznej wanilii z herbatą Rooibos. Drugą przedstawicielką szanownego grona jest herbata Rooibos Orange Teekanne, która z kolei łączy w sobie smak dojrzałej pomarańczy i oczywiście herbaty Rooibos. Przedstawiany rodzaj herbaty powinien być parzony od pięciu do ośmiu minut w temperaturze 100 stopni.

Zimą czy latem i tak smakuje!

Nie od dziś wiadomo, że herbatę możemy spożywać przez okrągły rok. Czy to w postaci wersji rozgrzewającej czy zmrożonej herbata i tak smakuje. Herbata Rooibos może być również spożywana w wersji zmrożonej. Zatem jeśli pragniecie przetestować mrożoną herbatę na nadchodzące cieplejsze dni oto przepis:

  • 500 ml herbaty Rooibos Orange,
  • 500 ml soku pomarańczowego,
  • 500 ml imbirowego piwa,
  • 250 ml wody sodowej,
  • 5 plasterków limonki,
  • opcjonalnie kostki lodu,

Na samym początku należy zaparzyć herbatę Rooibos, a następnie wymieszać gorącą herbatę z sokiem pomarańczowym. Następnie herbatę należy wystudzić i przed podaniem należy wymieszać ją z imbirowym piwem oraz wodą sodową. Na koniec herbatę rozlewamy do wysokich szklanek do których wrzucamy kostki lodu oraz plasterki limonki.

Co myślisz?

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Ładowanie…

0

Comments

0 comments

herbaciane dodatki

Herbaciane dodatki czyli pomysłów bez liku

Herbata Peppermint with Lemon Teekanne