
Domowa mrożona herbata to ratunek w upalne dni. Doskonale sprawdzi się podczas przyjęcia w ogrodzie, grilla czy wypadu nad rzekę.
Do przygotowania domowej ice tea użyłam pysznej, intensywnej herbatki TEEKANNE Rooibos Vanilla, która świetnie komponuje się z dodatkiem cytryny i mięty. Mrożoną herbatę można wzbogacić o plastry brzoskwini, gruszki lub jabłka, natomiast miód zastąpić cukrem, syropem klonowym, a nawet ulubionym sokiem.
Składniki:
- 1,5 litra wody
- 2 saszetki TEEKANNE Rooibos Vanilla
- 1 cytryna
- świeża mięta
- 2 łyżki miodu (lub innego słodzika)
- kilka kostek lodu
Przygotowanie:
- W dzbanku zaparz herbatę. Odstaw do wystudzenia.
- Następnie dodaj pokrojoną w plasterki cytrynę, miód, świeżą miętę oraz pokruszone kostki lodu.
- Całość dokładnie wymieszaj.
Smacznego!
Autorką przepisu jest prowadząca blog: www.kukuleczki.pl.