Domowa mrożona herbata to ratunek w upalne dni. Doskonale sprawdzi się podczas przyjęcia w ogrodzie, grilla czy wypadu nad rzekę.

Do przygotowania domowej ice tea użyłam pysznej, intensywnej herbatki TEEKANNE Rooibos Vanilla, która świetnie komponuje się z dodatkiem cytryny i mięty. Mrożoną herbatę można wzbogacić o plastry brzoskwini, gruszki lub jabłka, natomiast miód zastąpić cukrem, syropem klonowym, a nawet ulubionym sokiem. 

Składniki:

  • 1,5 litra wody
  • 2 saszetki TEEKANNE Rooibos Vanilla
  • 1 cytryna
  • świeża mięta
  • 2 łyżki miodu (lub innego słodzika)
  • kilka kostek lodu

Przygotowanie:

  1. W dzbanku zaparz herbatę. Odstaw do wystudzenia.
  2. Następnie dodaj pokrojoną w plasterki cytrynę, miód, świeżą miętę oraz pokruszone kostki lodu.
  3. Całość dokładnie wymieszaj.

Smacznego!

Autorką przepisu jest prowadząca blog: www.kukuleczki.pl.


Komentarze