Chłodniejsze dni zbliżają się co raz to większymi krokami, więc może to dobry moment to przygotowania się na srogą zimę?
Wiadomo, że każdy z nas zdecydowanie więcej czasu podczas zimnych miesięcy spędza w domu. Oprócz picia gorących herbat warto pomyśleć o herbacianej nalewce, która jednocześnie ochroni nasz organizm przed złośliwymi wirusami, a także rozgrzeje nas od środka. Dobrą bazą wyjściową do przygotowania nalewki jest czarna herbata Ceylon Teekanne.

Herbata Ceylon Teekanne jako idealna baza do nalewki!

Przepis na herbacianą nalewkę na bazie czarnego Ceylon Teekanne jest niezwykle prosty w przygotowaniu. Wystarczy kilka składników, które znajdują się w każdym domu oraz odrobina cierpliwości. Zatem na początek należy przygotować pięć torebek herbaty Ceylon Teekanne, dwie szklanki ciemnego rumu, szklankę wody oraz cztery łyżki stołowe brązowego cukru. Kiedy przygotujemy potrzebne składniki, przychodzi czas na sporządzenie herbacianej nalewki.

Tradycyjna receptura sprowadza się do kilku etapów działania i wykazania się odrobiną cierpliwości. Pierwszym krokiem będzie zagotowanie wody, do której wrzucamy torebki herbaty Ceylon Teekanne. Następnie wrzątek odstawiamy na 3 minuty tak aby herbata mogła się odpowiednio zaparzyć. Po wyjęciu torebek do  wywaru dodajemy cukier i mieszamy łyżką tak długom, aż cukier się rozpuści. Następnie herbata musi się wystudzić. Po wystygnięciu przelewamy herbatę do szklanej butelki, dolewamy brązowego rumu, zamykamy i energicznie mieszamy naszą nalewkę.
Musimy poczekać co najmniej 12 godzin przed ponownym otwarciem, jednak po tym czasie herbata z procentami będzie już gotowa do wypicia.


Komentarze