Indyk w herbacie z czarnym ryżem

Szybki obiad dla niecierpliwych. Choć mięso trzeba przygotować ok 3 godzin wcześniej, naprawdę warto. Składniki: 500 g gulaszu z indyka łyżka soku z cytryny 2 torebki herbaty TEEKANNE Detox & Slim pieprz ziołowy mrożona marchewka z groszkiem puszka krojonych pomidorów ugotowany na sypko czarny ryż różowa sól himalajska oliwa z oliwek olej kokosowy do smażenia świeża bazylia seler naciowy 2 listki świeżej melisy Wykonanie: Do miski wrzuć gulasz z indyka. Rozetnij...


Drożdżowe zawijaski

Zapraszam na pyszne, drożdżowe zawijaski o smaku cynamonowo-jabłkowym. Smakują rewelacyjnie w towarzystwie aromatycznej herbaty! Bardzo lubię słodkości drożdżowe, dlatego mogłabym je jeść niemal codziennie. Bułeczki są łatwe i szybkie do wykonania, każdemu wyjdą bez problemu. Farsz to połączenie masła z cynamonem, cukrem oraz dżemem jabłkowym. Smak ciasta drożdżowego wzbogaciłam herbatą o smaku jabłkowym. Ma ona bardzo fajny i orzeźwiający smak, świetnie smakuje...


Jak zrzucić zbędne kilogramy na wiosnę?

Na wiosnę kierowcy zmieniają opony, a ciepłe swetry lądują głęboko w szafie. Warto przy tej okazji zadbać również o siebie i zrzucić zbędne kilogramy, których nam przybyło podczas długich zimowych miesięcy. Jak to zrobić skutecznie? Skomponuj odpowiednie menu Wiosenna aura motywuje do tego, aby zadbać o swoje ciało. Należy przy tym pamiętać o zbalansowanej diecie, która jest kluczowa w uzyskaniu zgrabnej sylwetki. Istotne, aby odpowiedni jadłospis zawierał wszystkie...


Herbaciany kisiel pomarańczowy

Dzisiaj mam dla was propozycję pysznego deseru. Kisiel pomarańczowy na herbacie to prawdziwe bogactwo smaku i witamin. Bardzo często robię domowy kisiel z różnymi owocami, ale po raz pierwszy zrobiłam go z pomarańczową herbatką. Jego aromat i smak wzbogaciłam, dodając nutkę anyżku. Spróbujcie koniecznie takiej wersji! Składniki: 400 ml wody + 150 ml do rozrobienia mąki 4 torebki herbatki pomarańczowej (użyłam TEEKANNE Fresh Orange) 2 pomarańcze 3 gwiazdki anyżu 2...


Pączki serowe w kilka chwil

Zapraszam do zrobienia pysznych pączków serowych, które przygotujecie dosłownie w kilka chwil. Wystarczy miska, serek śmietankowy, chwila zabawy w rolowanie kuleczek i już można delektować się wybornymi domowymi pączkami. Do tego filiżanka ulubionej herbaty i dzień od razu będzie piękniejszy. Od pewnego czasu wraz z rodziną delektujemy się herbatkami TEEKANNE. Bardzo nam smakuje seria „Magic Winter”, bez której nie wyobrażam sobie już popołudnia. Wśród 6 pysznych...


Ciasto na zimno z zieloną herbatą

Zielona herbata jest wspaniałym dodatkiem do ciast. Przygotowując ją, warto zwrócić uwagę na proces parzenia i dodatki. Przygotujmy kubek, wrzućmy do niego torebkę herbaty, zagotujemy wodę, odczekajmy jakieś 3 minuty i dopiero wtedy zalejmy herbatę. Prawidłowa temperatura parzenia waha się pomiędzy 60 a 90 stopniami Celsjusza. Herbatę zaparzajmy najlepiej przez 3 minuty. Kiedy zostawimy ją dłużej w kubku, będzie miała gorzkawy posmak. Zielona herbata ma dużo cennych...


Znana blogerka poleca: Herbatka z chili

Składniki: ( 1 porcja) 1 torebka herbaty TEEKANNE Earl Grey 2 plasterki imbiru 2 plastry pomarańczy 2 plasterki świeżej papryki chili 2 ziarenka kardamonu 5-7 goździków około 2 łyżek syropu lub soku malinowego 200-250 ml wody Wykonanie: W kubku, szklance lub specjalnym słoiczku umieścić goździki, nacięte ziarna kardamonu, plasterki imbiru i chili. Włożyć torebkę z herbatą. Wodę doprowadzić do wrzenia. Następnie zalać nią herbatkę z dodatkami. Parzyć pod przykryciem...


Dulczevska: Przepis na zimową herbatę

Kiedy za oknem pada śnieg, a temperatura nie zachęca do wyjścia na zewnątrz, zakopuję się pod kocykiem z książką i wielkim dzbankiem swojej ukochanej, rozgrzewającej herbaty. Składniki potrzebne do zrobienia herbaty: pomarańcza jabłko goździki anyż cynamon herbata TEEKANNE Earl Grey Zaparzam herbatę w dzbanku, wkrajam do niej pomarańczę i jabłko, wrzucam wszystkie przyprawy. Całość mieszam, czasami dodaję odrobinę soku malinowego własnej roboty. Pycha! W ten sposób...


Imbir - naturalny afrodyzjak

Nie bez powodu mówi się „Przez żołądek do serca”. Naturalne afrodyzjaki są często używane w kuchni jako dodatki do potraw. Wśród nich jest imbir, który nie tylko wzmacnia smak, ale również rozgrzewa. Na co jeszcze go stać? Nazwa „afrodyzjak” pochodzi od imienia Afrodyty, greckiej bogini miłości. Do grupy dodatków do dań, którym przypisuje się niezwykłe właściwości, zaliczamy kardamon, kminek, bazylię, kolendrę czy imbir. Starożytni Grecy...


Święta mają aromat herbaty

Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami. Zarówno dzieci, jak i dorośli oczekują z niecierpliwością na ten wyjątkowy czas, w którym króluje ciepła, rodzinna atmosfera, pięknie udekorowana choinka mieni się światełkami a spokojne wieczory z gorącą herbatą dodają magii chwilom. Jakie aromaty sprawiają, że to tak urokliwe momenty? Cynamon Trudno sobie wyobrazić świąteczne potrawy bez cynamonowej woni. Ta aromatyczna, korzenna przyprawa – ponoć najstarsza na...